Jutfaseweg 44, UTRECHT

Omschrijving

In verband met het Coronavirus heeft de Overheid op 12 maart 2020 geadviseerd om bijeenkomsten van meer van 100 aanwezigen niet door te laten gaan.
De veiling van dinsdag 17 maart 2020 zou wellicht ook een dergelijke bijeenkomst kunnen zijn.
Omdat veel bieders ook een Internetregistratie hebben adviseert de veilingorganisatie (Stichting Vastgoedveiling Gelderland) om -voor zoveel als mogelijk- dinsdag aanstaande thuis of op uw kantoor de veiling via Internet te volgen en eventueel mee te bieden.

Mocht u nog geen Internetregistratie hebben dan kunt u dat vrijdag of maandag alsnog regelen via de website van Openbareverkoop.nl (https://www.openbareverkoop.nl/internetbieden).
Indien u na de registratie z.s.m. de waarborgsom stort dan kunt u dinsdag gewoon meebieden.

Indien u geen Internetregistatie heeft en u komt alsnog dinsdag naar de veilingzaal, dan bent u uiteraard van harte welkom en kunt u op de gebruikelijke wijze meebieden (denk wel aan uw gegoedheidsverklaring en uw legitimatiebewijs.

Indien u de veiling uitsluitend wilt bezoeken als toeschouwer adviseren wij u deze keer thuis te blijven. De veiling is te volgen via Internet, ook als u niet bent geregistreerd.

De veiling gaat dus gewoon door, tenzij Papendal of een andere instantie de veiling alsnog cancelt. Er geldt een maximum aantal bezoekers van 100 personen in de zaal.

Met vriendelijke groet en dank voor uw begrip,
De veilingorganisatie


Het appartementsrecht dat recht geeft op het uitsluitend gebruik van de woning op de eerste en tweede verdieping met balkon en serre op de eerste verdieping en met de entree op de begane grond, plaatselijk bekend te 3522 HD Utrecht aan de Jutfaseweg 44

Bezichtiging

Geen bezichtiging mogelijk

Kenmerken

Type registergoed
Portiekwoning
Gebruik
Bewoond/in eigen gebruik
Soort eigendom
Vol eigendom
Kadastrale omschrijving
kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 7894 A appartementsindex 8, uitmakende het vijftien/honderdtwintigste (15/120ste) onverdeeld aandeel in de gemeenschap, bestaande uit een gebouw met kelder, erf, grond en verder aanbehoren, plaatselijk bekend te Utrecht, Jutfaseweg 39 tot en met 45, kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummers 6830, 6829 en 7811, samen groot zeven are en vierendertig centiare (7 a 34 ca);

Fotogalerij

Informatie

Bijzondere veilingvoorwaarden
BIJZONDERE VEILINGVOORWAARDEN
1. Wijze van veiling
De veiling geschiedt in één zitting bij inzet en afslag en wel op dinsdag zeventien maart tweeduizendtwintig om dertien uur dertig minuten (13:30), in Hotel Congrescentrum Papendal, Papendallaan 3 te Arnhem.
2. Betaling koopsom
De koopsom moet worden betaald uiterlijk zes (6) weken na de Gunning.
3. Kosten
De kosten en heffingen die ingevolge het bepaalde in artikel 9 van de AVVE 2017 bij de koper in rekening zullen worden gebracht bedragen bij benadering: vierduizend zeshonderdzeventig euro en vijftig eurocent (€ 4.670,50).
4. Legitimatie en verklaring van financiële gegoedheid. Internetborg mogelijk.
Bieders en kopers moeten zich tegenover de notaris legitimeren door een geldig identiteitsbewijs te overleggen. Bieders en koper moeten hun financiële gegoedheid tijdens de veiling kunnen aantonen door een verklaring van een geldverstrekkende instelling met een vergunning in de zin van de Wet op het financieel toezicht te overleggen, waaruit blijkt dat zij over voldoende financiële middelen beschikken om de prijs en de bijkomende kosten te kunnen betalen. De bieders en kopers ''in de veilingzaal'' kunnen ook voorafgaande aan de veiling een internetborg storten, zoals hierna beschreven in artikel 14 leden 3 en 14 van deze voorwaarden, in plaats van een financiële gegoedheidsverklaring van een geldverstrekkende instelling.
5. Belastingen
Voor zover aan de bank bekend is ter zake van de levering van het registergoed geen omzetbelasting, wel overdrachtsbelasting verschuldigd.
In afwijking van artikel 10 lid 1 letter a van de AVVE zal de koper op de dag van de gunning een bedrag gelijk aan de verschuldigde overdrachtsbelasting dienen te voldoen indien blijkt dat de Belastingdienst op dat moment het standpunt inneemt dat de gunning een verkrijging van economische eigendom inhoudt.
6. Risico
Het registergoed (zijnde een tot bewoning bestemde onroerende zaak) is voor risico van koper vanaf het moment van het ondertekenen van de akte van kwijting.
7. Bewoning en gebruik. Eigenaar
Het is verkoper niet bekend of het registergoed in gebruik is bij derden.
Het registergoed dient bij de aflevering vrij van bewoners en gebruikers te zijn.
Indien hieraan niet is voldaan voor wat betreft de eigenaar en de zijnen, kan de koper de ontruiming bewerkstelligen, op vertoon (artikel 525 lid 3 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering) van de grosse van de akten van veiling.
Gelet op het bovenstaande zijn sub b van lid 2 van artikel 20 AVVE van toepassing, woordelijk luidend als volgt:
b. De koper aanvaardt het verkochte in de staat waarin het zich ten tijde van de feitelijke levering blijkt te bevinden en overigens is de verkoper niet bekend met huurovereenkomsten inzake het verkochte.
Indien het registergoed in gebruik is en niet vrij van gebruik wordt geleverd, is het aan de koper om op zijn kosten ontruiming van het verkochte te bewerkstelligen. De verkoper staat niet in voor kopers bevoegdheid tot ontruiming.
8. Voorbehoud recht van beraad
De verkoper maakt, tenzij hij blijkens het proces-verbaal van de afslagveiling direct tot gunning overgaat, gebruik van zijn recht van beraad als vermeld in artikel 8 AVVE.
Indien de verkoper vervolgens wil gunnen zal hij daarvan doen blijken uit een, vóór het verstrijken van de beraadstermijn, op te maken akte van gunning.
9. Plokgeld/inzetpremie
Plokgeld/inzetpremie wordt slechts aan één persoon (de bieder) en op één bankrekeningnummer uitbetaald. De inzetpremie komt ten laste van verkoper.
10. Energielabel
Verkoper beschikt niet over een energielabel danwel een gelijkwaardig document als bedoeld in het Besluit energieprestatie gebouwen. Verkoper zal te dezer zake geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. Koper is hiermee volledig bekend en vrijwaart opdrachtgever voor alle (eventuele) aanspraken te dier zake. Koper is zich ervan bewust, dat indien hij een energielabel dan wel een gelijkwaardig document als bedoeld in het Besluit energieprestatie gebouwen wenst te verkrijgen, hij daartoe zelf dient zorg te dragen.
11. Onderzoeksplicht koper
Van koper wordt verwacht dat hij zelf onderzoek instelt naar het registergoed, dan wel dat hij als hij dit onderzoek achterwege laat of gelaten heeft, hij welbewust de daaraan verbonden risico's aanvaardt zonder enig voorbehoud of enige aanspraak jegens de opdrachtgever of de notaris.
12. Voorwaarden in verband met internetbieden en internetborg.
De onderhavige Veiling is een Zaal-/Internetveiling. Het bieden tijdens de Veiling kan ook via de website www.openbareverkoop.nl plaatsvinden.
Aanvulling begrippen:
In deze Bijzondere Veilingvoorwaarden wordt verstaan onder:
1. www.openbareverkoop.nl:
de algemeen toegankelijke website of een daaraan gelieerde website, bedoeld in begrip 27 van de AVVE 2017, via welke website een Bod via internet kan worden uitgebracht.
2. NIIV:
“Stichting Notarieel Instituut Internetveilen”, statutair gevestigd in de gemeente Baarn, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 52037098, rechthebbende van www.openbareverkoop.nl.
3. Handleiding
de “handleiding online bieden” vermeld op www.openbareverkoop.nl.
4. Registratienotaris:
een notaris die de via www.openbareverkoop.nl in te vullen registratieverklaring en het geldige identiteitsbewijs van een natuurlijke persoon die wil bieden via internet, in ontvangst neemt en controleert (i) ter vaststelling van diens identiteit, (ii) het opgegeven telefoonnummer en (iii) ter legalisatie van diens handtekening onder de registratieverklaring.
5. Registratie:
het geheel van de door NIIV voorgeschreven handelingen, ter identificatie van een natuurlijke persoon die via www.openbareverkoop.nl wil bieden, bestaande uit de invoer via internet van diens persoonsgegevens en controle door de Registratienotaris van diens identiteit en het door die persoon opgegeven mobiele telefoonnummer.
6. Deelnemer:
een natuurlijk persoon die de procedure van Registratie heeft doorlopen, tijdig voor de Veiling een Internetborg heeft gestort en tijdens de Veiling van het Registergoed is ingelogd op www.openbareverkoop.nl.
7. Internetborg:
een bedrag dat door een Deelnemer is gestort, zoals beschreven in de Handleiding. De hoogte van de Internetborg bedraagt één procent (1 %) van de biedlimiet zoals bedoeld in de Handleiding met een minimum van vijfduizend euro (€ 5.000,00) per registergoed, en geldt als een afdoende “gegoedheid” in de zin van artikel 14 van de AVVE 2017.
Aanvulling voorwaarden:
1. In aanvulling op de AVVE 2017 kan tijdens de Veiling door een Deelnemer via internet worden geboden. Als “Bod” in de zin van de AVVE 2017 wordt derhalve ook een Bod via internet aangemerkt, mits dit Bod is uitgebracht door een Deelnemer op de door NIIV in de Handleiding voorgeschreven wijze. De hoogte van het Bod dat de Deelnemer uitbrengt wordt bepaald door het bedrag waarop hij klikt of drukt.
2. Als de Deelnemer een Bod heeft uitgebracht en volgens de Notaris de hoogste Bieder is, kan de Internetborg op verzoek van de Deelnemer ook worden gebruikt als (deel)betaling voor de ingevolge artikel 12 AVVE 2017 na de Veiling te betalen waarborgsom, waarbij de Deelnemer ermee instemt dat de notaris (dit deel van) de waarborgsom pas vrijgeeft indien de Deelnemer al zijn verplichtingen die uit het doen van een Bod voortvloeien is nagekomen.
3. In geval van discussie over het tijdstip waarop de biedingen, ofwel via internet, ofwel in de zaal, de Notaris hebben bereikt, alsmede in geval van storing aan en/of het uitvallen van de internetverbinding(en) tijdens de Veiling en in alle andere gevallen van discussie beslist de Notaris.
4. Weliswaar wordt de mogelijkheid geboden om via internet te bieden, maar hiermee wordt niet gegarandeerd dat de Deelnemer permanente en/of gelijktijdige toegang heeft tot internet om mee te bieden. Eventuele vertragingen in de snelheid van de internetverbinding(en), alsmede storingen en uitval van deze verbinding(en) komen geheel voor rekening en risico van de Deelnemer.
5. Tenzij de Notaris anders beslist, zal niet eerder worden overgegaan tot de Inzet en de Afslag, dan nadat de Notaris genoegzaam zal zijn gebleken dat via internet biedingen kunnen worden uitgebracht.
6. In aanvulling op artikel 3 lid 3 AVVE 2017 kan de Afmijning door de Deelnemer elektronisch geschieden door te klikken of te drukken op het woord “bied”.
7. Als Afmijnbedrag geldt het bedrag waarop door de Deelnemer tijdens de Afslag wordt geklikt of gedrukt op het moment waarop een zaalbieder kan afmijnen.
8. Wanneer de Deelnemer tijdens de Veiling overgaat tot het uitbrengen van een Bod via internet en het Bod de Notaris heeft bereikt, heeft dit Bod gelijke rechtsgevolgen als een Bod dat vanuit de veilingzaal wordt uitgebracht.
9. De Deelnemer die tijdens de Veiling overgaat tot het uitbrengen van een Bod via internet dient gedurende het verdere verloop van de Veiling voor de Notaris telefonisch bereikbaar te zijn en te blijven, en wel op het mobiele telefoonnummer dat de Deelnemer heeft ingevuld op diens registratieformulier. Voor het geval de Deelnemer gedurende het verdere verloop van de Veiling niet of slechts ten dele voor de Notaris telefonisch bereikbaar is, terwijl in het kader van de Veiling op enig moment telefonisch overleg tussen de Notaris en de Deelnemer noodzakelijk wordt geacht door de Notaris, dan is de Notaris bevoegd om het Bod van de Deelnemer niet als zodanig te erkennen dan wel af te wijzen.
10. In aanvulling op artikel 5 lid 3 AVVE 2017 is de Deelnemer die het hoogste Bod heeft uitgebracht tot het moment van Gunning bevoegd te verklaren dat hij heeft geboden namens een rechtspersoon of personenvennootschap, mits die Deelnemer vóór de Gunning:
- naar het oordeel van de Notaris genoegzaam aantoont volledig bevoegd te zijn tot vertegenwoordiging van die rechtspersoon of personenven¬noot¬schap; en
- de waarborgsom wordt gestort als bedoeld in artikel 12 lid 1 AVVE 2017.
Het bepaalde in artikel 5 lid 4 AVVE 2017 is in deze situatie ook van toepassing (acceptatie door de Verkoper) tenzij dit elders in de Bijzondere Veilingvoorwaarden is uitgesloten.
Van een en ander dient uit de notariële akte van Gunning te blijken.
Indien met inachtneming van het vorenstaande een rechtspersoon of personenvennootschap heeft te gelden als vertegenwoordigde van de Deelnemer, komt aan die rechtspersoon of personenvennootschap het recht toe vóór de betaling van de Koopprijs te verklaren dat hij het Bod heeft uitgebracht namens één of meer anderen als bedoeld in artikel 5 lid 2 AVVE 2017.
11. De in lid 10 bedoelde Deelnemer is, naast die rechtspersoon of personenvennootschap hoofdelijk verbonden voor de nakoming van de verplichtingen ten gevolge van de Gunning. Indien die Deelnemer, ingeval de door hem vertegenwoordigde rechtspersoon of personenvennootschap in verzuim is, de Koopprijs geheel voor eigen rekening voldoet, wordt hij geacht de koopovereenkomst voor zichzelf te zijn aangegaan, in welk geval de Levering aan hem plaatsvindt en hem kwijting wordt verleend. Van een en ander dient uit de Notariële verklaring van betaling te blijken.
12. Door het uitbrengen van een Bod via internet, op de wijze zoals door NIIV omschreven, verleent de Deelnemer, indien van toepassing, mede namens de door hem vertegenwoordigde rechtspersoon of personenvennootschap als bedoeld in lid 10, tevens volmacht aan ieder van de medewerkers die ten tijde van het gebruik van de volmacht werkzaam zijn ten kantore van de Notaris (zowel samen als ieder afzonderlijk) om kennis te nemen van de inhoud van het proces-verbaal van Veiling en in en bij het proces-verbaal van Veiling:
a. te bevestigen dat de Deelnemer het betreffende Bod heeft uitgebracht; en
b. in te stemmen met alle in het proces-verbaal van Veiling (te) vermelde(n) waarnemingen van de Notaris ter zake van de Veiling.
De gevolmachtigde kan op grond van deze volmacht voorts het proces-verbaal van Veiling ondertekenen en ter zake hiervan datgene te doen wat hij nodig en nuttig acht. De gevolmachtigde heeft de macht tot substitutie, zodat hij onder zijn verantwoordelijkheid een ander in zijn plaats kan stellen.
13. Indien een Deelnemer niet via internet, maar vanuit de veilingzaal als zaalbieder een Bod uitbrengt kan de Internetborg gebruikt worden ten bewijze van zijn gegoedheid als bedoeld in artikel 14 AVVE 2017 én als betaling van een door deze Deelnemer, of, indien van toepassing, de door hem vertegenwoordigde rechtspersoon of personenvennootschap bedoeld in lid 8, verschuldigde waarborgsom of een gedeelte daarvan.
14. In geval van niet-nakoming van een of meer verplichtingen uit de tussen de Verkoper en een Deelnemer tot stand gekomen koopovereenkomst, wordt (onverminderd het bepaalde in artikel 26 AVVE 2017) de Internetborg door de Notaris geïncasseerd bij NIIV en geheel of gedeeltelijk gebruikt ter betaling van (een deel van) de kosten die voortvloeien uit de niet-nakoming.
Afmijnen zonder afroepen
Indien de regioveiling daartoe tijdens de Veiling de mogelijkheid biedt, dan kan, in aanvulling op artikel 3 lid 2 AVVE 2017, de Afmijning door een zaalbieder door het roepen van het woord ''mijn'' ook plaatsvinden zonder afroeping door de afslager, zodra (en gedurende de tijd dat) een bedrag waarop kan worden geboden voor zowel de zaalbieders als de Notaris zichtbaar is op een scherm in de veilingzaal. Indien er wordt afgemijnd op het moment dat er sprake is van een wisseling van bedragen op het scherm, geldt als Afmijnbedrag het laatste bedrag dat vóór die wisseling voor de notaris zichtbaar was, onverminderd het bepaalde bij artikel 3 lid 5 AVVE 2017 laatste zin.
13. Vereniging van eigenaars/lidmaatschap
1. Voorzover de koper hoofdelijk aansprakelijk is ingevolge artikel 122 lid 3 boek 5 Burgerlijk Wetboek voor de voor rekening van de verkoper komende bijdragen terzake van het verkochte die in het lopende en/of voorafgaande kalenderjaar opeisbaar zijn geworden of nog zullen worden, komen deze bijdragen voor rekening van koper.
2. Het reglement van de vereniging van eigenaars luidt thans zoals het is vastgesteld bij de desbetreffende akte van wijziging splitsing in appartementsrechten, op drie december tweeduizendnegen verleden voor mr. M.H.L. Langeveld, notaris te Utrecht, ingeschreven ten kantore van de landelijke Dienst voor het Kadaster en de Openbare Registers, in het register Hypotheken 4, op vier december tweeduizendnegen in deel 57556, nummer 129. Krachtens het daarbij bepaalde is de bestemming van het appartementsrecht met index A-8: woning.
In gemelde akte is tevens opgericht de vereniging van eigenaars, met de naam: ''Vereniging van Eigenaars van het gebouw Jutfaseweg nummers 39-45 te Utrecht.'', gevestigd te Utrecht, thans genaamd: ''Vereniging van Eigenaren Jutfaseweg nummers 40,41, 42, 43, 44 en 45 te Utrecht.'', gevestigd te Utrecht.
3. De administratie van de vereniging van eigenaars wordt thans gevoerd door Studio4you Vastgoed B.V., Ravenswade 210A, 3439 LD Nieuwegein.
4. Volgens verklaring van de Vereniging van Eigenaars, zijn de servicekosten vijfhonderdéénenveertig euro en zevenenzestig eurocent (€ 541,67) per jaar.
Verkoper is aan de Vereniging van Eigenaars nog aan servicekosten verschuldigd een bedrag groot negentig euro en achtentwintig eurocent (€ 90,28) euro.
5. Tevens heeft de Vereniging van Eigenaars verklaard dat er nog geen reservefonds aanwezig is.
ERFDIENSTBAARHEDEN/BIJZONDERE LASTEN EN VERPLICHTINGEN
Voor het bestaan van erfdienstbaarheden, bijzondere lasten en beperkingen met betrekking tot het verkochte wordt te dezen verwezen naar voormelde akte van wijziging splitsing de dato drie december tweeduizendnegen, waarin woordelijk staat vermeld:
''F. BESTAANDE ERFDIENSTBAARHEID EN KWALITATIEVE VERPLICHTING EN VESTIGING ERFDIENSTBAARHEDEN
1. Bestaande erfdienstbaarheid en kwalitatieve verplichting Amaliastraat
Partijen verwijzen naar de akte van vestiging erfdienstbaarheid en kwalitatieve verplichting inzake de Amaliastraat op achttien september tweeduizend negen verleden voor mr. M.H.L. Langeveld, notaris te Utrecht, bij afschrift ingeschreven in de openbare registers voor registergoederen in register hypotheken 4 in deel 57207 nummer 85 op achttien september tweeduizend negen, waarin woordelijk voorkomt:
“A. CONSIDERANS
Partij 1 is gerechtigd tot:
het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte op de begane grond en bovenwoning op de eerste verdieping, plaatselijk bekend Jutfaseweg 39, 42 en 43 te Utrecht (postcode 3522 HD), kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 7894A-1, uitmakende het onverdeelde vier/achtste aandeel in de gemeenschap bestaande uit de kadastrale percelen gemeente Catharijne sectie D nummers 6830, 6829 en 7811;
hierna te noemen: Perceel A.
Perceel A is door Partij 1 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen in deel 55222 nummer 63 op acht augustus tweeduizend acht (08-08-2008) van een afschrift van de akte van levering op acht augustus tweeduizend acht (08-08-2008) verleden voor mr. B.E. van den Berg, notaris te De Bilt.
Partij 2 is gerechtigd tot:
het perceel grond met woonhuis, erf en verder toebehoren, plaatselijk bekend Utrecht, Amaliastraat 2b, (postcode 3522 AV), kadastraal bekend gemeente Catharijne, sectie D, nummers 6991 en 7809, tezamen groot één en zeventig centiaren, hierna te noemen: Perceel 1.
Perceel 1 is door Partij 2 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen in deel 13131 nummer 196 op drie mei tweeduizend vier (03-05-2004) van een afschrift van de akte van levering op negenentwintig april tweeduizend vier (29-04-2004) verleden voor mr. T.J. Ham-van der Zalm, notaris te Utrecht.
Partij 3 is gerechtigd tot:
het perceel grond met woonhuis, erf en verder aanbehoren, plaatselijk bekend gemeente Utrecht, Amaliastraat 4, kadastraal bekend gemeente Catharijne, sectie D nummer 6990, groot zesenzestig (66) centiare, hierna te noemen: Perceel 2.
Perceel 2 is door Partij 3 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen éénendertig juli tweeduizend acht (31-07-2008) in deel 55115 nummer 197 van een afschrift van een akte van levering op dezelfde datum verleden voor mr. J.W. Landgraaf, notaris te Almere.
Partij 4 is gerechtigd tot:
a. het perceel grond met woonhuis, erf en verder aanbehoren staande en gelegen te 3522 AV Utrecht, Amaliastraat 6, kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 6989, groot zevenenzestig (67) centiare;
b. het perceel grond gelegen achter het woonhuis Amaliastraat 6 te Utrecht, kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 8625 groot vijf (5) centiare,
hierna samen te noemen: Perceel 3.
Perceel 3 is door Partij 4 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen op vijftien december tweeduizend acht (15-12-2008) in deel 55962 nummer 105 van een afschrift van een akte van levering op dezelfde datum verleden voor mr. M. Verouden, notaris te Houten.
Partij 5 is gerechtigd tot:
het woonhuis met erf, grond en verder aanbehoren staande en gelegen te 3522 AV Utrecht, Amaliastraat 8, kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 2942, groot negenenzestig (69) centiare;
het perceel grond gelegen achter het woonhuis Amaliastraat 6 te Utrecht, kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 8626, groot zeventien (17) centiare,
hierna samen te noemen: Perceel 4.
Perceel 4 is door Partij 5 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen op vier juli negentienhonderd achtentachtig (04-07-1988) in deel 5900 nummer 53 van een afschrift van een akte van levering op één juli negentienhonderd achtentachtig verleden voor W.M. van Grafhorst, notaris te Utrecht.
Perceel 1, Perceel 2, Perceel 3 en Perceel 4 hierna samen te noemen:
Perceel B.
B. OVEREENKOMST
Partij 1 herontwikkelt thans het gebouw gelegen op Perceel A.
Onderdeel van deze herontwikkeling is de realisatie van vijftien (15) nieuwe appartementen op Perceel A. Partijen hebben omtrent onder meer de burenrechtelijke gevolgen van deze herontwikkeling overleg gevoerd.
Als gevolg van dit overleg hebben partijen overeenstemming bereikt over het vestigen van navolgende erfdienstbaarheden en kwalitatieve verplichtingen die betrekking hebben op Perceel A en Perceel B.
C. VESTIGING ERFDIENSTBAARHEDEN EN KWALITATIEVE
VERPLICHTING
Partij 1, Partij 2, Partij 3, Partij 4 en Partij 5 vestigen en aanvaarden hierbij ten behoeve van Perceel B, zijnde het heersend erf, en ten laste van Perceel A, zijnde het dienend erf:
de erfdienstbaarheid van uitzicht I, inhoudende:
het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om aan de noordelijke gevel van het gebouw op het dienend erf (zijde Amaliastraat), balkons en/of (dak)terrassen te hebben, te houden of te realiseren, alsmede het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om aan de noordelijke gevel van het gebouw op het dienend erf dakkapellen en/of dakramen te hebben, te houden of te realiseren, zulks met uitzondering van één dakkapel zoals aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I mits deze dakkapel geen ramen of vensters bevat;
de erfdienstbaarheid van uitzicht II, inhoudende:
het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om aan/in de noordelijke gevel van het gebouw op het dienend erf (zijde Amaliastraat), ramen, deuren en/of (dak)lichten te hebben, te houden of te realiseren, anders dan één van binnen en van buiten geblindeerd en geluiddicht raam, dat niet geopend kan worden, op een minimale hoogte één (1) meter en negentig (90) centimeter en welk raam een maximale breedte heeft van één (1) meter en zeventig (70) centimeter en een maximale hoogte heeft van vijftig (50) centimeter, een en ander zoals aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I;
de erfdienstbaarheid van uitzicht III, inhoudende:
het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om aan de westelijke gevel van het noordelijke gedeelte van het gebouw op het dienend erf (zijde Vlisthof) zoals met de letter “A” aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I, ramen, deuren, (dak)terrassen en/of daklichten te realiseren, anders dan de twee (2) ramen zoals aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I;
de erfdienstbaarheid IV, inhoudende:
het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om:
a. een afvoer of afzuiging in de richting van Perceel 1, Perceel 2, Perceel 3 en/of Perceel 4 te realiseren;
b. het dak van het gebouw op Perceel A te voorzien van dakpannen anders dan doffe dakpannen;
c. het gebouw op Perceel A in hoogte te wijzigen, anders dan thans is aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I.
Partijen vestigen en aanvaarden de hiervoor sub 1 vermelde verplichtingen hierbij tevens als kwalitatieve verplichting van de eigenaren en gebruikers van het dienend erf in de zin van artikel 6:252 Burgerlijk Wetboek jegens degenen die op enig moment rechthebbende (eigenaar of beperkt gerechtigde) zijn van voormeld heersend erf, zodat deze verplichtingen zullen overgaan op degenen die het dienend erf onder bijzondere titel zullen verkrijgen (daaronder begrepen verkrijging als gevolg van een wijziging van een splitsing in appartementsrechten), en degenen die van de rechthebbende een recht tot gebruik van het dienend erf zullen verkrijgen mede gebonden zullen zijn.
Degenen jegens wie voormelde kwalitatieve verplichtingen bestaan, kiezen woonplaats op hun voormelde respectieve adressen Amaliastraat 2b, 4, 6 en 8 te Utrecht.
3. Indien de rechthebbende van het dienend erf toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van één of meer van de hiervoor sub 1 en 2 bedoelde verplichtingen zal hij per niet-nagekomen verplichting ten behoeve van de rechthebbenden van het heersend erf samen, een terstond en zonder ingebrekestelling en/of rechterlijke tussenkomst opeisbare boete verbeuren van honderd euro (€ 100,00) voor iedere kalenderdag of gedeelte van een kalenderdag dat de niet-nakoming voortduurt. Het recht van een rechthebbende tot het opeisen van een boete vervalt twee (2) jaar, nadat de overtreding aan de rechthebbende bekend is geworden, indien in die periode geen enkele stap tot invordering van de boete is genomen.”.
2. Vestiging erfdienstbaarheid
SGBB is eigenaar van het perceel grond met opstallen plaatselijk bekend te 3522 RS Utrecht, Vlisthof 11, kadastraal bekend gemeente Catharijne, sectie D nummer 8767, hierna te noemen: het Perceel.
Het Perceel is door SGBB verkregen door inschrijving in de openbare registers voor registergoederen (destijds te Utrecht) in deel 6791 nummer 27 op tien juni negentienhonderd éénennegentig (10-06-1991) van een afschrift van de akte van levering op zeven juni negentienhonderd éénennegentig (07-06-1991) verleden voor mr. C.A.M. Kleipool, destijds notaris te Rumpt (gemeente Geldermalsen).
Hierbij vestigen en aanvaarden de Eigenaren en SGBB:
ten behoeve van het Registergoed als heersend erf en ten laste van het Perceel als dienend erf:
de erfdienstbaarheid van nooduitgang inhoudende de verplichting van de eigenaren van het dienend erf om te dulden dat de eigenaren van het heersend erf op de voor de eigenaren en gebruikers van het dienend erf minst bezwarende wijze in noodsituaties gebruik maken van het dienend erf om te gaan naar de openbare weg onder de volgende bepalingen:
a. vanaf de uitgang van het heersend erf naar de openbare weg dient de kortste route over het dienend erf genomen te worden;
b. het is aan de eigenaren en gebruikers van het heersend erf niet toegestaan zich langdurig op te houden op het dienend erf;
c. het is aan de eigenaren en gebruikers van het heersend erf enkel toegestaan gebruik te maken van de nooduitgang in noodsituaties, dat wil zeggen onder andere in geval van brand, ontploffing, aardbeving, blikseminslag, ander van buiten komend onheil, gevaar voor verwonding en/of levensgevaar en in soortgelijke gevallen;
d. het is verboden om vuilnis, obstakels van welke aard ook of andere zaken op het dienend erf te plaatsen of te parkeren, die het gebruik daarvan belemmeren;
e. de eigenaren van het dienend erf zijn bevoegd de op het dienend erf liggende in- en uitgang door middel van toegangsdeuren af te sluiten, mits:
- de daarvoor geldende (publiekrechtelijke) regelgeving in acht wordt genomen, waaronder expliciet wordt begrepen de bijzondere regelgeving (van onder meer de brandweer) die betrekking heeft op vluchtwegen dan wel nooduitgangen;
- de eigenaren en gebruikers van het heersend erf een sleutel daarvan ontvangen zodat zij onbelemmerde doorgang behouden;
f. de eigenaren van het dienend erf kunnen opheffing vorderen van deze erfdienstbaarheid ten aanzien van die eigenaren en gebruikers van het heersend erf die blijvend of voortdurend of
regelmatig in strijd handelen met de hiervoor vermelde bepalingen en/of indien een of meer van hen de eigenaren en gebruikers van het dienend erf bij het gebruik maken van deze erfdienstbaarheid op andere wijze onredelijk benadelen.
2. ten behoeve van het Registergoed als heersend erf en ten laste van het Perceel als dienend erf:
de erfdienstbaarheid van licht, inhoudende de verplichting van de rechthebbende van het dienend erf om te dulden, dat aan en in de op het heersend erf gebouwde opstallen op kortere afstand van de grens van het dienend erf dan in de wet is toegestaan, balkons, dakterrassen en ramen aanwezig zijn, zonder dat hiervoor een van de in de wet genoemde beperkingen geldt.''
UITDRUKKELIJKE AANVAARDING
Koper dient uitdrukkelijk die lasten en beperkingen, welke met betrekking tot het registergoed zijn ingeschreven in de openbare registers als bedoeld in artikel 3:16 van het Burgerlijk Wetboek en hiervoor niet zijn vermeld bij de levering te aanvaarden, alsmede die erfdienstbaarheden ten laste van het registergoed die niet zijn ingeschreven in vorengenoemde openbare registers, maar voor de koper kenbaar zijn uit de feitelijke situatie en/of voor de koper geen wezenlijk zwaardere belasting betekenen.
PUBLIEKRECHTELIJKE BEPERKINGEN
Er zijn geen beperkingen bekend in de Landelijke Voorziening WKPB en de Basisregistratie Kadaster.

Veiling informatie

Type
Executieveiling beslag
Status
Vervallen (deze veiling gaat niet door)
Dossiernummer
44637
Wijze van veilen
Hybride (zaal en internet)
Veilinglocatie
Hotel Congrescentrum Papendal
Papendallaan 3
6816 VD Arnhem
Kantoor
Huijbregts Notarissen & Adviseurs
mevr. E. Schellekens/dhr H.Gräler
Zuiderparkweg 280
5216 HE 'S-HERTOGENBOSCH
T: 073 691 87 87
E: veiling@huijbregtsnotarissen.com
Bijzondere voorwaarden

BIJZONDERE VEILINGVOORWAARDEN
1. Wijze van veiling
De veiling geschiedt in één zitting bij inzet en afslag en wel op dinsdag zeventien maart tweeduizendtwintig om dertien uur dertig minuten (13:30), in Hotel Congrescentrum Papendal, Papendallaan 3 te Arnhem.
2. Betaling koopsom
De koopsom moet worden betaald uiterlijk zes (6) weken na de Gunning.
3. Kosten
De kosten en heffingen die ingevolge het bepaalde in artikel 9 van de AVVE 2017 bij de koper in rekening zullen worden gebracht bedragen bij benadering: vierduizend zeshonderdzeventig euro en vijftig eurocent (€ 4.670,50).
4. Legitimatie en verklaring van financiële gegoedheid. Internetborg mogelijk.
Bieders en kopers moeten zich tegenover de notaris legitimeren door een geldig identiteitsbewijs te overleggen. Bieders en koper moeten hun financiële gegoedheid tijdens de veiling kunnen aantonen door een verklaring van een geldverstrekkende instelling met een vergunning in de zin van de Wet op het financieel toezicht te overleggen, waaruit blijkt dat zij over voldoende financiële middelen beschikken om de prijs en de bijkomende kosten te kunnen betalen. De bieders en kopers ''in de veilingzaal'' kunnen ook voorafgaande aan de veiling een internetborg storten, zoals hierna beschreven in artikel 14 leden 3 en 14 van deze voorwaarden, in plaats van een financiële gegoedheidsverklaring van een geldverstrekkende instelling.
5. Belastingen
Voor zover aan de bank bekend is ter zake van de levering van het registergoed geen omzetbelasting, wel overdrachtsbelasting verschuldigd.
In afwijking van artikel 10 lid 1 letter a van de AVVE zal de koper op de dag van de gunning een bedrag gelijk aan de verschuldigde overdrachtsbelasting dienen te voldoen indien blijkt dat de Belastingdienst op dat moment het standpunt inneemt dat de gunning een verkrijging van economische eigendom inhoudt.
6. Risico
Het registergoed (zijnde een tot bewoning bestemde onroerende zaak) is voor risico van koper vanaf het moment van het ondertekenen van de akte van kwijting.
7. Bewoning en gebruik. Eigenaar
Het is verkoper niet bekend of het registergoed in gebruik is bij derden.
Het registergoed dient bij de aflevering vrij van bewoners en gebruikers te zijn.
Indien hieraan niet is voldaan voor wat betreft de eigenaar en de zijnen, kan de koper de ontruiming bewerkstelligen, op vertoon (artikel 525 lid 3 van het Wetboek van Burgerlijke Rechtsvordering) van de grosse van de akten van veiling.
Gelet op het bovenstaande zijn sub b van lid 2 van artikel 20 AVVE van toepassing, woordelijk luidend als volgt:
b. De koper aanvaardt het verkochte in de staat waarin het zich ten tijde van de feitelijke levering blijkt te bevinden en overigens is de verkoper niet bekend met huurovereenkomsten inzake het verkochte.
Indien het registergoed in gebruik is en niet vrij van gebruik wordt geleverd, is het aan de koper om op zijn kosten ontruiming van het verkochte te bewerkstelligen. De verkoper staat niet in voor kopers bevoegdheid tot ontruiming.
8. Voorbehoud recht van beraad
De verkoper maakt, tenzij hij blijkens het proces-verbaal van de afslagveiling direct tot gunning overgaat, gebruik van zijn recht van beraad als vermeld in artikel 8 AVVE.
Indien de verkoper vervolgens wil gunnen zal hij daarvan doen blijken uit een, vóór het verstrijken van de beraadstermijn, op te maken akte van gunning.
9. Plokgeld/inzetpremie
Plokgeld/inzetpremie wordt slechts aan één persoon (de bieder) en op één bankrekeningnummer uitbetaald. De inzetpremie komt ten laste van verkoper.
10. Energielabel
Verkoper beschikt niet over een energielabel danwel een gelijkwaardig document als bedoeld in het Besluit energieprestatie gebouwen. Verkoper zal te dezer zake geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden. Koper is hiermee volledig bekend en vrijwaart opdrachtgever voor alle (eventuele) aanspraken te dier zake. Koper is zich ervan bewust, dat indien hij een energielabel dan wel een gelijkwaardig document als bedoeld in het Besluit energieprestatie gebouwen wenst te verkrijgen, hij daartoe zelf dient zorg te dragen.
11. Onderzoeksplicht koper
Van koper wordt verwacht dat hij zelf onderzoek instelt naar het registergoed, dan wel dat hij als hij dit onderzoek achterwege laat of gelaten heeft, hij welbewust de daaraan verbonden risico's aanvaardt zonder enig voorbehoud of enige aanspraak jegens de opdrachtgever of de notaris.
12. Voorwaarden in verband met internetbieden en internetborg.
De onderhavige Veiling is een Zaal-/Internetveiling. Het bieden tijdens de Veiling kan ook via de website www.openbareverkoop.nl plaatsvinden.
Aanvulling begrippen:
In deze Bijzondere Veilingvoorwaarden wordt verstaan onder:
1. www.openbareverkoop.nl:
de algemeen toegankelijke website of een daaraan gelieerde website, bedoeld in begrip 27 van de AVVE 2017, via welke website een Bod via internet kan worden uitgebracht.
2. NIIV:
“Stichting Notarieel Instituut Internetveilen”, statutair gevestigd in de gemeente Baarn, ingeschreven in het handelsregister onder nummer 52037098, rechthebbende van www.openbareverkoop.nl.
3. Handleiding
de “handleiding online bieden” vermeld op www.openbareverkoop.nl.
4. Registratienotaris:
een notaris die de via www.openbareverkoop.nl in te vullen registratieverklaring en het geldige identiteitsbewijs van een natuurlijke persoon die wil bieden via internet, in ontvangst neemt en controleert (i) ter vaststelling van diens identiteit, (ii) het opgegeven telefoonnummer en (iii) ter legalisatie van diens handtekening onder de registratieverklaring.
5. Registratie:
het geheel van de door NIIV voorgeschreven handelingen, ter identificatie van een natuurlijke persoon die via www.openbareverkoop.nl wil bieden, bestaande uit de invoer via internet van diens persoonsgegevens en controle door de Registratienotaris van diens identiteit en het door die persoon opgegeven mobiele telefoonnummer.
6. Deelnemer:
een natuurlijk persoon die de procedure van Registratie heeft doorlopen, tijdig voor de Veiling een Internetborg heeft gestort en tijdens de Veiling van het Registergoed is ingelogd op www.openbareverkoop.nl.
7. Internetborg:
een bedrag dat door een Deelnemer is gestort, zoals beschreven in de Handleiding. De hoogte van de Internetborg bedraagt één procent (1 %) van de biedlimiet zoals bedoeld in de Handleiding met een minimum van vijfduizend euro (€ 5.000,00) per registergoed, en geldt als een afdoende “gegoedheid” in de zin van artikel 14 van de AVVE 2017.
Aanvulling voorwaarden:
1. In aanvulling op de AVVE 2017 kan tijdens de Veiling door een Deelnemer via internet worden geboden. Als “Bod” in de zin van de AVVE 2017 wordt derhalve ook een Bod via internet aangemerkt, mits dit Bod is uitgebracht door een Deelnemer op de door NIIV in de Handleiding voorgeschreven wijze. De hoogte van het Bod dat de Deelnemer uitbrengt wordt bepaald door het bedrag waarop hij klikt of drukt.
2. Als de Deelnemer een Bod heeft uitgebracht en volgens de Notaris de hoogste Bieder is, kan de Internetborg op verzoek van de Deelnemer ook worden gebruikt als (deel)betaling voor de ingevolge artikel 12 AVVE 2017 na de Veiling te betalen waarborgsom, waarbij de Deelnemer ermee instemt dat de notaris (dit deel van) de waarborgsom pas vrijgeeft indien de Deelnemer al zijn verplichtingen die uit het doen van een Bod voortvloeien is nagekomen.
3. In geval van discussie over het tijdstip waarop de biedingen, ofwel via internet, ofwel in de zaal, de Notaris hebben bereikt, alsmede in geval van storing aan en/of het uitvallen van de internetverbinding(en) tijdens de Veiling en in alle andere gevallen van discussie beslist de Notaris.
4. Weliswaar wordt de mogelijkheid geboden om via internet te bieden, maar hiermee wordt niet gegarandeerd dat de Deelnemer permanente en/of gelijktijdige toegang heeft tot internet om mee te bieden. Eventuele vertragingen in de snelheid van de internetverbinding(en), alsmede storingen en uitval van deze verbinding(en) komen geheel voor rekening en risico van de Deelnemer.
5. Tenzij de Notaris anders beslist, zal niet eerder worden overgegaan tot de Inzet en de Afslag, dan nadat de Notaris genoegzaam zal zijn gebleken dat via internet biedingen kunnen worden uitgebracht.
6. In aanvulling op artikel 3 lid 3 AVVE 2017 kan de Afmijning door de Deelnemer elektronisch geschieden door te klikken of te drukken op het woord “bied”.
7. Als Afmijnbedrag geldt het bedrag waarop door de Deelnemer tijdens de Afslag wordt geklikt of gedrukt op het moment waarop een zaalbieder kan afmijnen.
8. Wanneer de Deelnemer tijdens de Veiling overgaat tot het uitbrengen van een Bod via internet en het Bod de Notaris heeft bereikt, heeft dit Bod gelijke rechtsgevolgen als een Bod dat vanuit de veilingzaal wordt uitgebracht.
9. De Deelnemer die tijdens de Veiling overgaat tot het uitbrengen van een Bod via internet dient gedurende het verdere verloop van de Veiling voor de Notaris telefonisch bereikbaar te zijn en te blijven, en wel op het mobiele telefoonnummer dat de Deelnemer heeft ingevuld op diens registratieformulier. Voor het geval de Deelnemer gedurende het verdere verloop van de Veiling niet of slechts ten dele voor de Notaris telefonisch bereikbaar is, terwijl in het kader van de Veiling op enig moment telefonisch overleg tussen de Notaris en de Deelnemer noodzakelijk wordt geacht door de Notaris, dan is de Notaris bevoegd om het Bod van de Deelnemer niet als zodanig te erkennen dan wel af te wijzen.
10. In aanvulling op artikel 5 lid 3 AVVE 2017 is de Deelnemer die het hoogste Bod heeft uitgebracht tot het moment van Gunning bevoegd te verklaren dat hij heeft geboden namens een rechtspersoon of personenvennootschap, mits die Deelnemer vóór de Gunning:
- naar het oordeel van de Notaris genoegzaam aantoont volledig bevoegd te zijn tot vertegenwoordiging van die rechtspersoon of personenven¬noot¬schap; en
- de waarborgsom wordt gestort als bedoeld in artikel 12 lid 1 AVVE 2017.
Het bepaalde in artikel 5 lid 4 AVVE 2017 is in deze situatie ook van toepassing (acceptatie door de Verkoper) tenzij dit elders in de Bijzondere Veilingvoorwaarden is uitgesloten.
Van een en ander dient uit de notariële akte van Gunning te blijken.
Indien met inachtneming van het vorenstaande een rechtspersoon of personenvennootschap heeft te gelden als vertegenwoordigde van de Deelnemer, komt aan die rechtspersoon of personenvennootschap het recht toe vóór de betaling van de Koopprijs te verklaren dat hij het Bod heeft uitgebracht namens één of meer anderen als bedoeld in artikel 5 lid 2 AVVE 2017.
11. De in lid 10 bedoelde Deelnemer is, naast die rechtspersoon of personenvennootschap hoofdelijk verbonden voor de nakoming van de verplichtingen ten gevolge van de Gunning. Indien die Deelnemer, ingeval de door hem vertegenwoordigde rechtspersoon of personenvennootschap in verzuim is, de Koopprijs geheel voor eigen rekening voldoet, wordt hij geacht de koopovereenkomst voor zichzelf te zijn aangegaan, in welk geval de Levering aan hem plaatsvindt en hem kwijting wordt verleend. Van een en ander dient uit de Notariële verklaring van betaling te blijken.
12. Door het uitbrengen van een Bod via internet, op de wijze zoals door NIIV omschreven, verleent de Deelnemer, indien van toepassing, mede namens de door hem vertegenwoordigde rechtspersoon of personenvennootschap als bedoeld in lid 10, tevens volmacht aan ieder van de medewerkers die ten tijde van het gebruik van de volmacht werkzaam zijn ten kantore van de Notaris (zowel samen als ieder afzonderlijk) om kennis te nemen van de inhoud van het proces-verbaal van Veiling en in en bij het proces-verbaal van Veiling:
a. te bevestigen dat de Deelnemer het betreffende Bod heeft uitgebracht; en
b. in te stemmen met alle in het proces-verbaal van Veiling (te) vermelde(n) waarnemingen van de Notaris ter zake van de Veiling.
De gevolmachtigde kan op grond van deze volmacht voorts het proces-verbaal van Veiling ondertekenen en ter zake hiervan datgene te doen wat hij nodig en nuttig acht. De gevolmachtigde heeft de macht tot substitutie, zodat hij onder zijn verantwoordelijkheid een ander in zijn plaats kan stellen.
13. Indien een Deelnemer niet via internet, maar vanuit de veilingzaal als zaalbieder een Bod uitbrengt kan de Internetborg gebruikt worden ten bewijze van zijn gegoedheid als bedoeld in artikel 14 AVVE 2017 én als betaling van een door deze Deelnemer, of, indien van toepassing, de door hem vertegenwoordigde rechtspersoon of personenvennootschap bedoeld in lid 8, verschuldigde waarborgsom of een gedeelte daarvan.
14. In geval van niet-nakoming van een of meer verplichtingen uit de tussen de Verkoper en een Deelnemer tot stand gekomen koopovereenkomst, wordt (onverminderd het bepaalde in artikel 26 AVVE 2017) de Internetborg door de Notaris geïncasseerd bij NIIV en geheel of gedeeltelijk gebruikt ter betaling van (een deel van) de kosten die voortvloeien uit de niet-nakoming.
Afmijnen zonder afroepen
Indien de regioveiling daartoe tijdens de Veiling de mogelijkheid biedt, dan kan, in aanvulling op artikel 3 lid 2 AVVE 2017, de Afmijning door een zaalbieder door het roepen van het woord ''mijn'' ook plaatsvinden zonder afroeping door de afslager, zodra (en gedurende de tijd dat) een bedrag waarop kan worden geboden voor zowel de zaalbieders als de Notaris zichtbaar is op een scherm in de veilingzaal. Indien er wordt afgemijnd op het moment dat er sprake is van een wisseling van bedragen op het scherm, geldt als Afmijnbedrag het laatste bedrag dat vóór die wisseling voor de notaris zichtbaar was, onverminderd het bepaalde bij artikel 3 lid 5 AVVE 2017 laatste zin.
13. Vereniging van eigenaars/lidmaatschap
1. Voorzover de koper hoofdelijk aansprakelijk is ingevolge artikel 122 lid 3 boek 5 Burgerlijk Wetboek voor de voor rekening van de verkoper komende bijdragen terzake van het verkochte die in het lopende en/of voorafgaande kalenderjaar opeisbaar zijn geworden of nog zullen worden, komen deze bijdragen voor rekening van koper.
2. Het reglement van de vereniging van eigenaars luidt thans zoals het is vastgesteld bij de desbetreffende akte van wijziging splitsing in appartementsrechten, op drie december tweeduizendnegen verleden voor mr. M.H.L. Langeveld, notaris te Utrecht, ingeschreven ten kantore van de landelijke Dienst voor het Kadaster en de Openbare Registers, in het register Hypotheken 4, op vier december tweeduizendnegen in deel 57556, nummer 129. Krachtens het daarbij bepaalde is de bestemming van het appartementsrecht met index A-8: woning.
In gemelde akte is tevens opgericht de vereniging van eigenaars, met de naam: ''Vereniging van Eigenaars van het gebouw Jutfaseweg nummers 39-45 te Utrecht.'', gevestigd te Utrecht, thans genaamd: ''Vereniging van Eigenaren Jutfaseweg nummers 40,41, 42, 43, 44 en 45 te Utrecht.'', gevestigd te Utrecht.
3. De administratie van de vereniging van eigenaars wordt thans gevoerd door Studio4you Vastgoed B.V., Ravenswade 210A, 3439 LD Nieuwegein.
4. Volgens verklaring van de Vereniging van Eigenaars, zijn de servicekosten vijfhonderdéénenveertig euro en zevenenzestig eurocent (€ 541,67) per jaar.
Verkoper is aan de Vereniging van Eigenaars nog aan servicekosten verschuldigd een bedrag groot negentig euro en achtentwintig eurocent (€ 90,28) euro.
5. Tevens heeft de Vereniging van Eigenaars verklaard dat er nog geen reservefonds aanwezig is.
ERFDIENSTBAARHEDEN/BIJZONDERE LASTEN EN VERPLICHTINGEN
Voor het bestaan van erfdienstbaarheden, bijzondere lasten en beperkingen met betrekking tot het verkochte wordt te dezen verwezen naar voormelde akte van wijziging splitsing de dato drie december tweeduizendnegen, waarin woordelijk staat vermeld:
''F. BESTAANDE ERFDIENSTBAARHEID EN KWALITATIEVE VERPLICHTING EN VESTIGING ERFDIENSTBAARHEDEN
1. Bestaande erfdienstbaarheid en kwalitatieve verplichting Amaliastraat
Partijen verwijzen naar de akte van vestiging erfdienstbaarheid en kwalitatieve verplichting inzake de Amaliastraat op achttien september tweeduizend negen verleden voor mr. M.H.L. Langeveld, notaris te Utrecht, bij afschrift ingeschreven in de openbare registers voor registergoederen in register hypotheken 4 in deel 57207 nummer 85 op achttien september tweeduizend negen, waarin woordelijk voorkomt:
“A. CONSIDERANS
Partij 1 is gerechtigd tot:
het appartementsrecht rechtgevend op het uitsluitend gebruik van de bedrijfsruimte op de begane grond en bovenwoning op de eerste verdieping, plaatselijk bekend Jutfaseweg 39, 42 en 43 te Utrecht (postcode 3522 HD), kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 7894A-1, uitmakende het onverdeelde vier/achtste aandeel in de gemeenschap bestaande uit de kadastrale percelen gemeente Catharijne sectie D nummers 6830, 6829 en 7811;
hierna te noemen: Perceel A.
Perceel A is door Partij 1 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen in deel 55222 nummer 63 op acht augustus tweeduizend acht (08-08-2008) van een afschrift van de akte van levering op acht augustus tweeduizend acht (08-08-2008) verleden voor mr. B.E. van den Berg, notaris te De Bilt.
Partij 2 is gerechtigd tot:
het perceel grond met woonhuis, erf en verder toebehoren, plaatselijk bekend Utrecht, Amaliastraat 2b, (postcode 3522 AV), kadastraal bekend gemeente Catharijne, sectie D, nummers 6991 en 7809, tezamen groot één en zeventig centiaren, hierna te noemen: Perceel 1.
Perceel 1 is door Partij 2 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen in deel 13131 nummer 196 op drie mei tweeduizend vier (03-05-2004) van een afschrift van de akte van levering op negenentwintig april tweeduizend vier (29-04-2004) verleden voor mr. T.J. Ham-van der Zalm, notaris te Utrecht.
Partij 3 is gerechtigd tot:
het perceel grond met woonhuis, erf en verder aanbehoren, plaatselijk bekend gemeente Utrecht, Amaliastraat 4, kadastraal bekend gemeente Catharijne, sectie D nummer 6990, groot zesenzestig (66) centiare, hierna te noemen: Perceel 2.
Perceel 2 is door Partij 3 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen éénendertig juli tweeduizend acht (31-07-2008) in deel 55115 nummer 197 van een afschrift van een akte van levering op dezelfde datum verleden voor mr. J.W. Landgraaf, notaris te Almere.
Partij 4 is gerechtigd tot:
a. het perceel grond met woonhuis, erf en verder aanbehoren staande en gelegen te 3522 AV Utrecht, Amaliastraat 6, kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 6989, groot zevenenzestig (67) centiare;
b. het perceel grond gelegen achter het woonhuis Amaliastraat 6 te Utrecht, kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 8625 groot vijf (5) centiare,
hierna samen te noemen: Perceel 3.
Perceel 3 is door Partij 4 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen op vijftien december tweeduizend acht (15-12-2008) in deel 55962 nummer 105 van een afschrift van een akte van levering op dezelfde datum verleden voor mr. M. Verouden, notaris te Houten.
Partij 5 is gerechtigd tot:
het woonhuis met erf, grond en verder aanbehoren staande en gelegen te 3522 AV Utrecht, Amaliastraat 8, kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 2942, groot negenenzestig (69) centiare;
het perceel grond gelegen achter het woonhuis Amaliastraat 6 te Utrecht, kadastraal bekend gemeente Catharijne sectie D nummer 8626, groot zeventien (17) centiare,
hierna samen te noemen: Perceel 4.
Perceel 4 is door Partij 5 verkregen door de inschrijving in de openbare registers voor registergoederen op vier juli negentienhonderd achtentachtig (04-07-1988) in deel 5900 nummer 53 van een afschrift van een akte van levering op één juli negentienhonderd achtentachtig verleden voor W.M. van Grafhorst, notaris te Utrecht.
Perceel 1, Perceel 2, Perceel 3 en Perceel 4 hierna samen te noemen:
Perceel B.
B. OVEREENKOMST
Partij 1 herontwikkelt thans het gebouw gelegen op Perceel A.
Onderdeel van deze herontwikkeling is de realisatie van vijftien (15) nieuwe appartementen op Perceel A. Partijen hebben omtrent onder meer de burenrechtelijke gevolgen van deze herontwikkeling overleg gevoerd.
Als gevolg van dit overleg hebben partijen overeenstemming bereikt over het vestigen van navolgende erfdienstbaarheden en kwalitatieve verplichtingen die betrekking hebben op Perceel A en Perceel B.
C. VESTIGING ERFDIENSTBAARHEDEN EN KWALITATIEVE
VERPLICHTING
Partij 1, Partij 2, Partij 3, Partij 4 en Partij 5 vestigen en aanvaarden hierbij ten behoeve van Perceel B, zijnde het heersend erf, en ten laste van Perceel A, zijnde het dienend erf:
de erfdienstbaarheid van uitzicht I, inhoudende:
het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om aan de noordelijke gevel van het gebouw op het dienend erf (zijde Amaliastraat), balkons en/of (dak)terrassen te hebben, te houden of te realiseren, alsmede het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om aan de noordelijke gevel van het gebouw op het dienend erf dakkapellen en/of dakramen te hebben, te houden of te realiseren, zulks met uitzondering van één dakkapel zoals aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I mits deze dakkapel geen ramen of vensters bevat;
de erfdienstbaarheid van uitzicht II, inhoudende:
het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om aan/in de noordelijke gevel van het gebouw op het dienend erf (zijde Amaliastraat), ramen, deuren en/of (dak)lichten te hebben, te houden of te realiseren, anders dan één van binnen en van buiten geblindeerd en geluiddicht raam, dat niet geopend kan worden, op een minimale hoogte één (1) meter en negentig (90) centimeter en welk raam een maximale breedte heeft van één (1) meter en zeventig (70) centimeter en een maximale hoogte heeft van vijftig (50) centimeter, een en ander zoals aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I;
de erfdienstbaarheid van uitzicht III, inhoudende:
het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om aan de westelijke gevel van het noordelijke gedeelte van het gebouw op het dienend erf (zijde Vlisthof) zoals met de letter “A” aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I, ramen, deuren, (dak)terrassen en/of daklichten te realiseren, anders dan de twee (2) ramen zoals aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I;
de erfdienstbaarheid IV, inhoudende:
het verbod voor de rechthebbenden van het dienend erf om:
a. een afvoer of afzuiging in de richting van Perceel 1, Perceel 2, Perceel 3 en/of Perceel 4 te realiseren;
b. het dak van het gebouw op Perceel A te voorzien van dakpannen anders dan doffe dakpannen;
c. het gebouw op Perceel A in hoogte te wijzigen, anders dan thans is aangegeven op de aan deze akte gehechte tekening I.
Partijen vestigen en aanvaarden de hiervoor sub 1 vermelde verplichtingen hierbij tevens als kwalitatieve verplichting van de eigenaren en gebruikers van het dienend erf in de zin van artikel 6:252 Burgerlijk Wetboek jegens degenen die op enig moment rechthebbende (eigenaar of beperkt gerechtigde) zijn van voormeld heersend erf, zodat deze verplichtingen zullen overgaan op degenen die het dienend erf onder bijzondere titel zullen verkrijgen (daaronder begrepen verkrijging als gevolg van een wijziging van een splitsing in appartementsrechten), en degenen die van de rechthebbende een recht tot gebruik van het dienend erf zullen verkrijgen mede gebonden zullen zijn.
Degenen jegens wie voormelde kwalitatieve verplichtingen bestaan, kiezen woonplaats op hun voormelde respectieve adressen Amaliastraat 2b, 4, 6 en 8 te Utrecht.
3. Indien de rechthebbende van het dienend erf toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van één of meer van de hiervoor sub 1 en 2 bedoelde verplichtingen zal hij per niet-nagekomen verplichting ten behoeve van de rechthebbenden van het heersend erf samen, een terstond en zonder ingebrekestelling en/of rechterlijke tussenkomst opeisbare boete verbeuren van honderd euro (€ 100,00) voor iedere kalenderdag of gedeelte van een kalenderdag dat de niet-nakoming voortduurt. Het recht van een rechthebbende tot het opeisen van een boete vervalt twee (2) jaar, nadat de overtreding aan de rechthebbende bekend is geworden, indien in die periode geen enkele stap tot invordering van de boete is genomen.”.
2. Vestiging erfdienstbaarheid
SGBB is eigenaar van het perceel grond met opstallen plaatselijk bekend te 3522 RS Utrecht, Vlisthof 11, kadastraal bekend gemeente Catharijne, sectie D nummer 8767, hierna te noemen: het Perceel.
Het Perceel is door SGBB verkregen door inschrijving in de openbare registers voor registergoederen (destijds te Utrecht) in deel 6791 nummer 27 op tien juni negentienhonderd éénennegentig (10-06-1991) van een afschrift van de akte van levering op zeven juni negentienhonderd éénennegentig (07-06-1991) verleden voor mr. C.A.M. Kleipool, destijds notaris te Rumpt (gemeente Geldermalsen).
Hierbij vestigen en aanvaarden de Eigenaren en SGBB:
ten behoeve van het Registergoed als heersend erf en ten laste van het Perceel als dienend erf:
de erfdienstbaarheid van nooduitgang inhoudende de verplichting van de eigenaren van het dienend erf om te dulden dat de eigenaren van het heersend erf op de voor de eigenaren en gebruikers van het dienend erf minst bezwarende wijze in noodsituaties gebruik maken van het dienend erf om te gaan naar de openbare weg onder de volgende bepalingen:
a. vanaf de uitgang van het heersend erf naar de openbare weg dient de kortste route over het dienend erf genomen te worden;
b. het is aan de eigenaren en gebruikers van het heersend erf niet toegestaan zich langdurig op te houden op het dienend erf;
c. het is aan de eigenaren en gebruikers van het heersend erf enkel toegestaan gebruik te maken van de nooduitgang in noodsituaties, dat wil zeggen onder andere in geval van brand, ontploffing, aardbeving, blikseminslag, ander van buiten komend onheil, gevaar voor verwonding en/of levensgevaar en in soortgelijke gevallen;
d. het is verboden om vuilnis, obstakels van welke aard ook of andere zaken op het dienend erf te plaatsen of te parkeren, die het gebruik daarvan belemmeren;
e. de eigenaren van het dienend erf zijn bevoegd de op het dienend erf liggende in- en uitgang door middel van toegangsdeuren af te sluiten, mits:
- de daarvoor geldende (publiekrechtelijke) regelgeving in acht wordt genomen, waaronder expliciet wordt begrepen de bijzondere regelgeving (van onder meer de brandweer) die betrekking heeft op vluchtwegen dan wel nooduitgangen;
- de eigenaren en gebruikers van het heersend erf een sleutel daarvan ontvangen zodat zij onbelemmerde doorgang behouden;
f. de eigenaren van het dienend erf kunnen opheffing vorderen van deze erfdienstbaarheid ten aanzien van die eigenaren en gebruikers van het heersend erf die blijvend of voortdurend of
regelmatig in strijd handelen met de hiervoor vermelde bepalingen en/of indien een of meer van hen de eigenaren en gebruikers van het dienend erf bij het gebruik maken van deze erfdienstbaarheid op andere wijze onredelijk benadelen.
2. ten behoeve van het Registergoed als heersend erf en ten laste van het Perceel als dienend erf:
de erfdienstbaarheid van licht, inhoudende de verplichting van de rechthebbende van het dienend erf om te dulden, dat aan en in de op het heersend erf gebouwde opstallen op kortere afstand van de grens van het dienend erf dan in de wet is toegestaan, balkons, dakterrassen en ramen aanwezig zijn, zonder dat hiervoor een van de in de wet genoemde beperkingen geldt.''
UITDRUKKELIJKE AANVAARDING
Koper dient uitdrukkelijk die lasten en beperkingen, welke met betrekking tot het registergoed zijn ingeschreven in de openbare registers als bedoeld in artikel 3:16 van het Burgerlijk Wetboek en hiervoor niet zijn vermeld bij de levering te aanvaarden, alsmede die erfdienstbaarheden ten laste van het registergoed die niet zijn ingeschreven in vorengenoemde openbare registers, maar voor de koper kenbaar zijn uit de feitelijke situatie en/of voor de koper geen wezenlijk zwaardere belasting betekenen.
PUBLIEKRECHTELIJKE BEPERKINGEN
Er zijn geen beperkingen bekend in de Landelijke Voorziening WKPB en de Basisregistratie Kadaster.

Financieel

Inzetpremie:
1% tlv verkoper
Indicatie veilingkosten:
€ 4.671,00 (per 13‑02‑2020 om 12:04 uur)
incl BTW en achterstallige servicekosten (per 13‑02‑2020 om 12:04 uur)
Specificatie indicatie kosten in PDF (per 09‑03‑2020 om 14:45 uur)

Veiling

Hotel Congrescentrum Papendal
Papendallaan 3
6816 VD Arnhem
Executieveiling beslag
Status: Vervallen (deze veiling gaat niet door)
Dossiernummer: 44637
Wijze van veilen: Hybride (zaal en internet)

Notaris

mevr. E. Schellekens/dhr H.Gräler
Zuiderparkweg 280
5216 HE 'S-HERTOGENBOSCH
T: 073 691 87 87

Inzetpremie

1% tlv verkoper

Delen

Kaart

Klik hier om de Google kaart te zien

Delen

Onderhands bod

Beslagveiling

Het wordt aangeraden een deskundige in te schakelen om de veilingaankoop te begeleiden.